ENGWE® Ovlašteni distributer za Europsku uniju. Engwe Trgovina vam želi dobrodošlicu. ♡
ENGWE
EP-2 PRO
Super povoljno
Deal Score+ 134
Deal Score+ 23
ENGWE
ENGINE PRO
Napredne nadogradnje
EP-2 PRO vs ENGINE PRODva najprodavanija e-bicikla!
VS
Masne gumeGuma 4” x 20 debljine
VS
Pametni LCD zaslonS osnovnim postavkama
VS
LCD zaslon u bojiS naprednim postavkama
VS
Stražnji amortizerHidraulički amortizer
VS
Hidraulično disk kočenjeKočioni sustav
VS
USB priključak za punjenjeNapunite svoj pametni telefon
VS
Ponovno punjenje baterijePunjenje baterije tijekom vožnje
VS
MotorVršna snaga u vatima
750
VS
1000 (vrhunac)
Kapacitet baterijeU amper satima
13
VS
16
Shimano® mjenjačBroj zupčanika
7
VS
8
Raspon električnog načina radaProcijenjeno u kilometrima
50 - 60
VS
60 - 70
Stražnji nosačNosivost u kilogramima
50
VS
110
maksimalna brzinaBrzina u km/h u sportskom modu
40
VS
45

Usporedi Engwe EP-2 PRO sa Engwe ENGINE PRO

Usporedba specifikacija i pregledi

Kao poznati brand za proizvodnju kvalitetnih i isplativih električnih bicikala, Engwe je popularan među biciklistima i ljubiteljima outdoora. Godine 2022. Engwe EP-2 pro i Engwe Engine Pro ušao među 10 najprodavanijih električnih bicikala u Europskoj uniji. Iako su oba prilično fascinantna električna bicikla s izvanrednom cijenom, postoje razlike među njima. Ovdje je članak koji ih usporedno uspoređuje.

 

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Masna guma Ebicikli

Oba su popularni fat-fire e-bicikli.

 

Veličina gume od Engwe EP-2 Pro i Engwe Engine Pro oba su 20 x 4 inchZato su prikladni za sve vrste površina. Posjedovanje električnog motora na debelom biciklu uvelike povećava faktor zabave – stvarno možete istraživati ​​mjesta koja u prošlosti ne biste posjetili, a uz dodatno pojačanje motora, više ne morate brinuti o strmim uzbrdicama. Sa snažnim motorom bez četkica od 750 W, oboje Engwe EP-2 Pro i Engwe Engine Pro može se popeti max. 30 stupnjeva nagiba. Imajte na umu da je sposobnost penjanja električnog bicikla povezana s težinom vozača i snagom baterije, tako da stvarni maksimalni kut penjanja može biti drugačiji.

Engwe Engine Pro nešto je brži od EP-2 Pro s većim maksimalnim dometom

Veća maksimalna brzina, veći domet i brže ubrzanje.

 

Nešto veći kapacitet baterije od Engwe Engine Pro zajedno s jačim motorom koji dostiže vršnu snagu od 1000 W, rezultira većom maksimalnom brzinom od 5 KM/H, većim maksimalnim dometom od 10 KM i nešto bržim ubrzanjem. Razlike nisu velike, pa slavni EP-2 Pro tek neznatno zaostaje za velikim bratom Engine Pro.

Maksimalni domet Pedal Assist (KM)

🏆 Pobjednik: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike u Kočioni sustav

Hidrauličko disk kočenje u odnosu na mehaničko disk kočenje

Engwe EP-2 Pro koristi mehanički disk kočioni sustav i Engwe Engine Pro koristi hidraulički sustav kočenja. Oba sustava imaju iste bitne dijelove, ali se razlikuju u tehnologiji koja se koristi za njihov rad.

U mehaničkoj kočnici, sila primijenjena na polugu prenosi se na jednu od pločica (ne na obje) preko zategnute sajle kočnice. U hidrauličkoj kočnici, sila primijenjena na polugu prenosi se na klipove u čeljusti – a odatle na dvije kočione pločice – kroz tekućinu (mineralno ili sintetičko ulje, ovisno o marki kočnice). Zbog pritiska koji vrši ova tekućina, kočione pločice se na kraju pomaknu kako bi stisnule disk i time usporile kretanje kotača.

 

Na mokrom ili skliskom terenu bolji je hidraulički disk kočni sustav.

 

Razlozi su:

 1. Hidraulička disk kočnica nudi više linearno i progresivno kočenje (barem većini). Kotači se neće iznenada blokirati, smanjujući rizik od pada i promičući bolju kontrolu i upravljanje biciklom.
 2. Krug hidrauličke disk kočnice potpuno je zatvoren i zapečaćeniji. Na mehaničkim disk kočnicama, kabel je izložen na svom spoju na čeljust. Stoga je vjerojatnije da će voda doći u dodir s njim, ući u krug i promijeniti njegov rad, smanjujući snagu kočenja.
 

Sustav hidrauličkih disk kočnica je izdržljiviji i lakši za održavanje.

Ako vaš e-bicikl ima hidraulički disk kočioni sustav, samo trebate provjeriti i održavati sustav jednom godišnje. A mehanička disk kočnica zahtijeva povremena podešavanja za kalibraciju svoje snage i modulacije, zatezanjem ili labavljenjem sajle. Budući da se pločice brže troše, njihova je trajnost ograničenija nego kod hidrauličnih kočnica.

 

Mehaničke disk kočnice su pristupačnije

Mehanički disk kočni sustav gotovo je upola jeftiniji od hidrauličkog disk kočnog sustava. To je jedan od razloga zašto Engwe Ep-2 Pro je pristupačniji od Engwe Engine Pro.

 

🏆 Pobjednik: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike u Sustav za ublažavanje udaraca

Hidraulička amortizacija naspram mehaničke amortizacije

Sustav za amortizaciju bitan je dio brdskih e-bicikala, oni apsorbiraju i prigušuju udarne impulse kako bi osigurali udobnu vožnju. Razlika je u mehaničkom ili hidrauličnom uređaju.

Kao što mu ime govori, hidraulički amortizer radi s hidraulikom: tekućina u amortizeru je prisiljena teći kroz ograničene izlaze i sustave ventila, stvarajući hidraulički otpor i apsorbirajući kinetičku energiju. Ovo je sustav ovjesa koji se obično koristi u automobilima jer može pružiti glatku apsorpciju udara i poboljšati udobnost.

Hard Tail naspram punog ovjesa

Engwe Engine Pro ima ovjes prednje vilice koji se može zaključati kao Engwe EP-2 Pro, razlika je, Engwe EP-2 Pro je električni bicikl s tvrdim repom i Engwe Engine Pro ima stražnji ovjes.

Električni bicikl s tvrdim repom učinkovitiji je pri pedaliranju, pa će biti brži na uzbrdicama i glatkim stazama. Bez dodatnog sustava ovjesa, težina će biti manja. Zato Engwe EP-2 Pro idealan je električni bicikl za putovanje na posao i terensku vožnju.

Električni bicikl s punim ovjesom može bolje apsorbirati vibracije i udobniji je za korištenje od brdskog bicikla s tvrdim repom. Ako želite često koristiti bicikl na neravnom i neravnom terenu ili ste iskusni brdski biciklist, bolje je odabrati Engwe Engine Pro kako bi se osigurala udobnost, maksimalno prianjanje i smanjio umor na cestama.

🏆 Pobjednik: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike u Zupčanici i promjenjiva brzina

7 stupnjeva vs 8 stupnjeva prijenosa

Oboje Engwe EP-2 Pro i Engwe Engine Pro koristite visokokvalitetne Shimano® promjenjive brzine i Engwe Engine Pro ima 1 dodatnu brzinu. Više stupnjeva prijenosa omogućuje vozačima profinjenije iskustvo promjene brzine i prilagodbu penjanju, skliskom tlu i različitim terenima.

Nadograđen motor

Engwe Engine Pro koristi nadograđeni motor, zato kada oba imaju motore snage 750 W, Engwe Engine Pro može postići veću maksimalnu brzinu s vršnom snagom većom od 1000 W. Ovdje treba napomenuti da je maksimalna brzina električnog bicikla povezana s težinom vozača, snagom baterije i terenom, tako da je maksimalna brzina koju može postići različita u različitim okolnostima.

Shimano mjenjači

🏆 Pobjednik: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike u LCD zaslon

Usporedi s Engwe EP-2 Pro, Engwe Engine Pro ima napredniji LCD zaslon, zaslon je u više boja, a veličina je veća. Detaljniji je u prikazu brzine, prikazuje brzinu u stvarnom vremenu, maksimalnu brzinu i prosječnu brzinu. Također podržava podešavanje različitih parametara, kao što su promjer kotača, ograničenje brzine, podešavanje snage baterije, podešavanje PAS parametara itd.


🏆 Pobjednik: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike u Straznje sjedalo

Engwe Engine Pro ima jače stražnje sjedalo, ako često nosite stvari sa svojim električnim biciklom, Engwe Engine Pro je bolji izbor za vas.

Maksimalno opterećenje stražnjeg nosača (KG)

🏆 Pobjednik: ENGINE PRO

Sažetak usporedbe

Engwe EP-2 Pro je isplativiji izbor ako ga vozite za putovanje na posao i ne tako intenzivnu terensku vožnju. Engwe Engine Pro dizajniran za prilagodbu složenijim i raznolikijim kolnicima i terenima, njegov hidraulički kočioni sustav i potpuni ovjes omogućit će glatkije i udobnije iskustvo vožnje biciklom. Proračun je također važan faktor. Engwe EP-2 PRO će zadovoljiti većinu korisnika, ali bez ograničenja proračuna ENGWE ENGINE PRO učinit će sve samo malo bolje i stoga se više preporučuje.

Najnovije recenzije korisnika

Provjerite o čemu drugi korisnici misle

 1. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Recenzirano na Ožujak 11, 2024 by PayHelp

  Zdravo Xandra,

  Hij wordt geleverd met een accu van 13 Ah, maar u kunt ook een accu van 16 Ah plaatsen om het vermogen te vergroten. De 16Ah-accu wordt niet bij de fiets geleverd, u kunt deze hier bestellen: https://engue.net/shop/engwe-accessories/lithium-ion-16ah-battery-for-engine-pro-16ah-version- of-ep-2-pro%ef%bc%8813ah-verzija/

  Hvala!

 2. ENGWE EP-2 PRO - 999

  4
  Recenzirano na Ožujak 7, 2024 by Xandra

  Wat betekent de zin, er wordt een extra accu 16ah bij geleverd ? Bij ons zit er geen extra accu bij.

  + PROS: Fiets net een halve dag en nog niet gebruikt. Eerste indruk je otišao!
  - CONS: Aanknop vinden is lastig.
 3. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Recenzirano na Ožujak 6, 2024 by PayHelp

  Bok Bengt,

  Žao mi je što trenutno ne nudimo telefonsku podršku. Možete li nam poslati na podrška @engwe.net i naš će se tim javiti u roku od 24 sata?

  Pozdrav,
  mikrofon

 4. ENGWE EP-2 PRO - 999

  4
  Recenzirano na Ožujak 6, 2024 by Bengt Myckelberg

  Trebam telefonski broj. Moram naručiti kontroler. Broj na nišanu nije u upotrebi. Živim u Švedskoj

 5. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Recenzirano na Veljače 12, 2024 by PayHelp

  Hi David,

  Vielen Dank für Ihr Feedback! Bitte wenden Sie sich an unser Support-Team unter podrška @engwe.net. Das Team hilft Ihnen gerne bei der Geschwindigkeitsbegrenzung.

  pozdrav,
  Engwe-Tim

 1. ENGWE ENGINE PRO - 1.349

  Recenzirano na Ožujak 6, 2024 by PayHelp

  Bonjour Limbourg,

  Merci de nous faire part de vos commentaires. Nous offrons le meilleur support après-vente. Veuillez contacter notre équipe à podrška @engwe.net et nous serons heureux de vous aider.

  pozdrav,
  mikrofon

 2. ENGWE ENGINE PRO - 1.349

  5
  Recenzirano na Ožujak 5, 2024 by Limbourg Hugo

  imam jedan Engine Pro, j'en suis très content, mais comme je fais le chabert avec de manière permanente, le vélo souffre énormément. J'ai déjà fait appel au service technique, j'ai rapidement reçu les pèces qu'il me fallait pour entretenir et réparer mon vélo.
  Par contre je recherche un nouvel axe de pédalier pour mon vélo et là, j'ai difficile à me faire comprendre du service après vente chinois. Je pense que j'ai une bille de roulement qui est cassée, et aimerai changer cet ax qui n'est plus au top de sa forme.

  + PROS: Solide malgré qu'il soit pliable. De très bons freins et une batterie suffisante pour faire des promenades de 60-75 km en mode détente et 45-60 km en mode chabert off-road.
  - CONS: Il est lourd et ne rentre pas dans le coffre de toute les voitures.
 3. ENGWE ENGINE PRO - 1.349

  Recenzirano na Veljače 3, 2024 by PayHelp

  Bonjour Huteau,

  Voici une video montrant comment retirer le pédalier et le capteur d'un Engine PRO : https://www.youtube.com/watch?v=XhPhdBVuebw

  J'espère que cela vous aidera et n'hésitez pas à nous écrire à podrška @engwe.net si vous avez besoin d'aide supplémentaire !

  pozdrav,
  Equipe d'assistance Engwe

 4. ENGWE ENGINE PRO - 1.349

  Recenzirano na Veljače 3, 2024 by PayHelp

  Bonjour Pietro,

  Merci d'avoir partagé vos commentaires et de nous avoir informés que vous avez bien reçu votre vélo et que vous l'avez adoré. Nous sommes heureux de proposer à nos clients des produits de qualité.

  S poštovanjem,
  L'équipe de support Engwe

 5. ENGWE ENGINE PRO - 1.349

  Recenzirano na Veljače 3, 2024 by PayHelp

  Witaj Jacenty,

  Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią z nami i naprawdę doceniamy Twoje zainteresowanie. Chcielibyśmy zapewnić Cię, że wszystkie niezbędne części są dostępne. Prosimy o kontaktu za pośrednictwem e-maila na podrška @engwe.net, az przyjemnością pomożemy Ci w zorganizowaniu potrzebnej części zamiennych do Twojego roweru. Warto zauważyć, że chociaż nie sprzedajemy części zamiennych bezpośrednio na naszej stronie internetowej, to z pewnością możemy zorganizować ich dostawę dla Ciebie.

  Pozdrowienia,
  mikrofon

Kupite ga danas i uhvatite sniženu cijenu

Kupnja izravno s naše web stranice jamči najnoviju verziju sa svim nadogradnjama!

999 Dodaj u košaricu

1.349 Dodaj u košaricu

pogreška: Ups! Nema krađe. Kontaktirajte nas za dopuštenje.
ENGWE Online trgovina | Kupite EP2 Pro & 750W Engine Pro
logo
Usporedi stavke
 • ukupno (0)
Usporedi
0
košarica